My Follower

Thursday, March 17, 2011

Salah Send SMS atau Sengaja Tersalah Send??

Ya tuan2 & puan2 itulah topik yang akan kita bincangkan pada hari ini.


Apa perasaan kamu bila kamu menerima sms drp pasangan kamu tetapi bila baca sms tu sebenarnya bukan untuk kamu (Ops..salah send! inilah kesnya)
Memang sakit hati kan...marah,kecil hati,lebih2 lagi kecewa kan..uhu  :(
Banyak jenis kata2 dalam sms yang tersalah port masuk nie..cthnya ada nama org len (girl/boy), panggilan/karakter misalnya manja,syg,beby..so bila 'nama/panggilan' nie terselit dalam sms tu dah taula yang si dia tu curang! (ada fair ngan pompuan/llaki len..isk isk...) 
Memang HOT TEMPER!! Grrrrrr!
Bayangkanlah..bila baru bangun pagi, tetiba hp bbunyi ada msg, eh..eh hepynya ada org nak wish Good Morning kot ..mst si dia la nie. Bila buka inbox msg mmg nama si dia la..tp bila baca msg..OMG! W*** T** F***! S***T! Betulka dia yang hantar nie..napa nama pompuan len..eh eh napa nama minah tu pulak?! Haa mesti marah sangat kan kalau boleh nak kol si dia tu then teriak kuat2 lam tlefon "CURAAANNNGGG!!!" biar telinganya tuli (amboi..kejamnye :p) 

gambar ini hanya hiasan semata2 untuk menggambarkan perasaan marah & sedih ketika itu

Kepada yang berkenaan tu atau terasa bila baca entri nie..tgkla bagus2 sbelum send tu..betulkah nama dia, cek no. hp tu btl2, kalau pun nak send kat "kawan"(entah btlka x)..jgnla nak guna ayat/nama mcm 18XXXX! Menyampah ja bila baca sms tu! 

Tapi bila da terima sms mcm tu lebih2 lagi drp si dia yang berabis disayang tu kira berterima kasihla kat dia sebab dia da tunjukkan perangai dia yang sebenar..oh oh buaya darat. Tak payah layan orang macam ni...hipokrit. Ramai lagi kaum Adam kat dunia nie..kan2. 

"Mungkin hari ini tidak seindah kelmarin, tapi tidak bererti hari esok sesedih hari ini jika kita berusaha membahagiakan diri sendiri" -Bella

6 comments:

  1. betul tu..tp ada gak lelaki curang yg pandai..dia guna dua hp..1 utk kita, 1 utk ppuan lain..haishh...

    ReplyDelete
  2. skurg2nya dpt juga tau dia crg bla jd mcm ni...tp besanya pndai drg wat alsan...selidik btul2 dlu...hehe...aku kena siap ada pgglan 'b' lg...bla d tnya jwapan 2k kawan nma 'bb' suda selidik rupa2nya 'baby' mmg babi la...hehe...by da way..good luck siasat..

    ReplyDelete
  3. Ya..smua yg kmu ckp tu mmg tjadi jg ngan saya..
    tp tmbul psoalan wlupun da tau dia cam tu still masih bsama ngan dia jg..huhu :(

    ReplyDelete
  4. aku pnah jg dpt, tp msej tuk kwn llaki bf aku la.. tatau cmana bole slh send tmpat ku.. hehe..

    tp bgus jgk gtu kn, bole tau suda llaki tu curang.. anyway, jan tlalu pcaya jak la..

    ReplyDelete
  5. sabar eh yang. anyway. the best revenge kalau pakwe kite diambli orang is just to let her keep him. :)

    ReplyDelete
  6. pernah juga dpt msg salah ni. tgh berbalas sms dgn dia, tibe2 dia balas "eee cute nye sayang" ..pdhl topik perbualan xde kaitan dgn 'cute' ke hape. hangen jugak tp sabarkan diri dan tanya...xnak tuduh melulu. tp pandai je dia jwb coverline pnye..ms tu tgh syg, nmpk ape kate dia btul je. nasib Allah akhirnya Allah bukakan hati akak untuk tangkap perbuatan curang nya itu. hehe

    ReplyDelete

Please leave your comment here..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hot Blogger In My Blog