My Follower

Sunday, June 12, 2011

Dirimu dalam kenangan....



Tetes air mata basahi pipimu
Di saat kita 'kan berpisah
Terucapkan janji padamu kasihku
Takkan kulupakan dirimu

Begitu beratnya kaulepas diriku
Sebut namaku jika kaurindukan aku
Aku akan datang...

Mungkinkah kita 'kan s'lalu bersama
Walau terbentang jarak antara kita
Biarkan kupeluk erat bayangmu
'Tuk melepaskan semua kerinduanku, oh...

Lambaian tanganmu iringi langkahku
Terbesit tanya di hatiku
Akankah dirimu 'kan tetap milikku
Saat kembali di pelukanku

Begitu beratnya kaulepas diriku
Sebut namaku jika kaurindukan aku
Aku akan datang...

Mungkinkah kita 'kan s'lalu bersama
Walau terbentang jarak antara kita
Biarkan kupeluk erat bayangmu
'Tuk melepaskan semua kerinduanku

Kau kusayang, s'lalu kujaga
Takkan kulepas s'lamanya
Hilangkanlah keraguanmu
Pada diriku, di saat 'ku jauh darimu
Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada di sisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa

Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama aaa...

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini ooo...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya...

Bagaimana harus aku
Menahan rasa rinduku
Bila kau tiada disisi

Tak dapat ku membayangkan
Rasa rindu dalam jiwa
Kita sama sama rasa...

Ku menyayangi mu
Hingga akhir hayat nanti
Pasti kan bersama...

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

Ku mengharapkan mu
Untuk meneruskan
Perjalanan cinta ini...

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

Aku cinta aku rindu
Walau berjauhan
Ku tahu hatimu

Aku cinta aku rindu
Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya

Tuhan berkatilah
Cinta ku padanya...(walaupun kita x dapat bersama lagi :( )

PASRAH DENGAN KETENTUAN TAKDIR

Ingin ku sendiri
Meniti hari
Kala sunyi
Yang melanda sepi
Alam bisu
Bagaikan mengerti
Berakhirnya sebuah memori

Ingin ku melangkah
Membawa diri
Kerna cinta
Yang dikhianati
Luka rasa untuk menghadapi
Pengorbanan tidak dihargai

Kini aku... Pasrah
Dengan segalanya
Kepedihan itu
Masih terasa
Apakah salahku
Apakah dosaku
Tuhan berilahku petunjukmu
Redha dengan kehendakmu
Cukup kali ini
Kau menyakiti
Berulangkali
Tak usahlah kembali
Dengan rela hati
Melepas kau pergi...

Ingin ku sendiri
Meniti hari
Kala sunyi
Yang melanda sepi
Alam bisu
Bagaikan mengerti
Berakhirnya sebuah memori

Thursday, April 7, 2011

Whats Wrong With You People?!


Huh..bunyi tajuk entri pon uda macam marah nie
ala memang tengah HOT pon!
Sabar..sabar...bawa mengucap v_v

Tapi sebelum aku tembak point utama topik ni aku mau menyimpang jap..
Orang kata la kan..
Bila mata sebelah kanan bergerak 
Maksud : Ada Perkara Baik Akan Berlaku
Bila mata sebelah kiri pula bergerak
Maksud : Ada Perkara Buruk Akan Berlaku

Sejauh mana kebenarannya? Tapi bila aku terkena macam ni memang akan terjadi benda2 macam di atas tu ngan aku.. =.="
Adakah ini FAKTA atau AUTA??
ah..syirik semuanya tu..mungkin kebetulan kali mata gerak2 gegar2 pastu jadi gitu gini..adeh x.X

Okeyla..actually tu yang terjadi ngan aku 2 3 hari nie..
Ada jak masalah..terutama tempat kerja...eee bengang lah!

Bila kena marah mungkin itu perkara biasa..buat silap mestilah kena marah kan
Tapi agak-agak la wei! xkan mau marah orang tiap2 hari..apa kes u saja cari kesalahan i then attack i sorang ja pahal u?! Bagi perintah berkurung pula tu selagi tugas x siap. :(

Xda org lam dunia nie yang x pernah kena marah paling kurang pun ditegur..tapi as a worker cam aku..ketahanan emosi minda jiwa dan kesabaran aku ni ada batasnya juga.
Tapi bila kena marah2 nie aku ingat balik kata2 lecturer aku time aku still stdy dlu..sampai skg aku pegang kata2 tu..dia kata macam nie dengan muka yang selamba dan bibir senyum skit "Kalau majikan orang tu nak marah, biarlah dia marah kita dengar ja bukan mati pun kena marah, kalau rasa2 nak mati ja sebab kena marah barulah melawan!" ahaha lucu jua kan tapi ada betulnya juga dats y i like this words =) thanks to my lecturer sebab bagi kata2 semangat nie dulu..hehe:)

Emmm...aku da cuba wat yang terbaik..semua yang disuruh tu aku buat. Tapi bila semuanya pun x dihargai seperti 100% kerja aku buat tu salah..faham2 sendirilah kan maksudnya. Aku berusaha x jadi cengeng..tapi tercengeng juga mungkin sebab power anticengeng aku da habis kali.=.=" 

Sejurus selepas kejadian itu..jari-jemari aku dengan pantas menaip sebuah NOTIS. print pastu sign.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hot Blogger In My Blog