My Follower

Sunday, November 14, 2010

Lawak Edisi 1 : Bila otak dah diprogramkan

ini adalah contoh drpd seorang isteri yg mengadu mengenai hubungan dia dan si suami,seorang "PROGRAMMER" pada setiap hari...

suami: kalau dulu (setelah balik lewat dan pejabat) "selamat malam
sayang, tapi sekarang da tukar saya "logged in"
isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?
suami: "Bad Command or filename"
isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat
pejabat suruh abang beli!
suami: "Errorneos Syntax.Abort?
isteri: Ish.Abang nih,takkan itu pon takingat? ha..abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? mana dia?
suami: "Variable not found"
isteri: Abang nih memang tak boleh harap la.Bak kad kredit abang biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
suami: "sharing violation.Access denied"
isteri: Abang nih tak sayang saya ke? abang lebih
sayang komputer abang tu drpd saya. saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
suami: "Too many parameters"
isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami.harapkan muka jer ensem.
suami: "Data type mismatch"
isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
suami:It's by default
isteri: macam mana plak dgn gaji abang?
suami: "File in use"...Try Later.
isteri: Kalau begitu..apa peranan saya disisi abang
sebagai seorang isteri?
suami: "Unknown virus"

0 Orang Komen:

Post a Comment

Please leave your comment here..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hot Blogger In My Blog